Aanmelden voor de nieuwe cursus Biologisch tuinieren

Groen- en tuinliefhebbers,

We kunnen nu nog niet lekker aan de slag in onze moestuin, maar de merel zingt ons in de morgen al weer wakker en dan krijg je zin om buiten bezig te gaan. Groentje organiseerde vorig jaar een leerzame cursus Biologisch Tuinieren met tuindeskundige Leo Oosterloo. Vanwege die goede ervaring bieden wij dit jaar een vervolgcursus aan.

Bij voldoende belangstelling vindt maandag 12 maart een theorieavond plaats die praktische wordt ingevuld. Dan kiezen we met elkaar ook een datum voor een praktijkavond waarbij enkele tuinen worden besproken.

  

Als programma voor de eerste avond stellen wij de volgende onderwerpen voor:

  1. Bodemvruchtbaarheid; structuur, meststoffen, biologie en bodemleven.
  2. Tuinplan en zaaikalender 2018, met een schema voor alle aanwezigen om in te vullen. Het gaat  dan bijvoorbeeld over wisselteelt, groentegewassen en nateeltkalender.
  3. Voorjaar, verschillende zaairondes naar gelang het licht sterker wordt.
  4. Vertoon van een video met recente inzichten over samenwerking tussen bacteriën en schimmels in de bodem; het bodemvoedselweb.
  5. Werken met plantengier volgens de nieuwe uitgave voor biologisch tuinieren. We behandelen de bekende zoals brandnetel en smeerwortel, maar ook een  reeks andere.

Tijdens de avond is er alle ruimte om in te gaan op vragen van u.  Als uw voorkeur uitgaat naar nog andere onderwerpen, geef dat  dan aan  bij uw aanmelding. Dan houden we daar rekening mee!

De kosten voor twee avonden bedragen €15 per persoon.

Om te kijken of er voldoende belangstelling is voor deze vervolgcursus vragen we je uiterlijk 20 februari aan te melden bij Alida Bosma via emailadres alida@bosma-otten.nl of  telefoonnummer 038-3760804. Daarna volgt meer informatie.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)