Nieuw project ‘Dorpen in het Groen’!

Groentje heeft stappen gezet om samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en  de gemeente Oldebroek een nieuw project te starten; ‘Dorpen in het Groen’.

Onder die naam willen we samen met Dorpsgroepen en bewoners werken aan een nog mooier landschap. Dat doen we door de erven van deelnemers helpen te verfraaien; het aanplanten van heggen, fruitbomen, bosjes en singels.

De afgelopen jaren zijn er in Gelderland al tientallen projecten Dorpen in het Groen uitgevoerd. Het is een laagdrempelige aanpak waarbij snel mooie resultaten in onze leefomgeving zichtbaar zijn. Het komt erop neer dat de initiatiefnemers samen met enkele dorp- en wijkvertegenwoordigers een tijdelijke werkgroep vormen. Deze werkgroep organiseert een informatieavond voor alle geïnteresseerde bewoners.

De deelnemers krijgen een beplantings-handleiding mee naar huis en gaan hiermee zelf aan de slag. Op het inloopspreekuur tonen de bewoners hun eerste eigen schetsen. Samen met een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland komen zij dan tot een compleet beplantingsplan. Alle struiken en bomen kunnen gezamenlijk besteld worden wat eenvoudiger en goedkoper is!

Groentje probeert de komende maanden de financiering van dit project rond te krijgen.

(Visited 42 times, 1 visits today)