De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen eraan.

Milieu- en Natuurvereniging Groentje kijkt verder dan alleen al die direct tastbare onderwerpen waarover we in deze rubriek schrijven. Michiel Werner zegt: “De komende verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn ook voor onze gemeente en daarmee onze vereniging van groot belang. Klimaat- maatregelen vragen om een enorme inspanning van ons allemaal om onze mooie woonomgeving leefbaar en groen te houden.”

De politieke partijen moeten in Den Haag de komende jaren beslissen hoe het verder moet. Niets doen is geen optie. We zien allemaal, ook in de gemeente Oldebroek, warme en droge zomers, stortbuien en slappe winters. We gaan daar allemaal last van krijgen, zeker onze kinderen en kleinkinderen. We krijgen allemaal te horen dat we met onze huizen van het gas af moeten, er geld moet naar duurzame (zon en wind) energie en dat er duurzaam (bouwmaterialen) gebouwd moet worden. Michiel Werner zegt: “De tijd van het kan niet op is echt voorbij, niet alles kan meer en wat wel kan (vervoer, vakantiereizen) moeten we bewuster en duurzamer gaan doen”.

Net zoals in onze gemeente maken de politieke partijen programma’s, waarmee ze na de verkiezingen de onderhandelingen ingaan om een nieuwe regering te vormen. Michiel, Alida Bosma en Johan Nieuwland spreken uit: ”Wij zien als Groentje graag dat de inwoners van de gemeente Oldebroek de klimaat- en milieuparagrafen in de programma’s goed bestuderen. Omdat dit behoorlijk complex en tijdrovend is, worden er stemwijzers gemaakt die het ons als kiezer gemakkelijker maken om tot een keuze in het stemhokje te komen. U verwacht misschien een duidelijk stemadvies voor partijen te krijgen van Groentje. Maar wij vinden dat stemmen echt iets is waarover je zelf een mening moet vormen. Ons advies is: Vul de stemwijzer in (www.stemwijzer.nl en / of www.kieskompas.nl ) en leg bij uw antwoorden veel nadruk op de klimaat- en energieonderwerpen die duidelijke maatregelen voorstellen.”

Met elkaar op weg naar een wereld waarin het tot in lengte van dagen fijn, schoon en gezond is om te leven. Naar wij hopen zonder natuurrampen!

Gepubliceerd in de Huis aan Huis / Veluwe Koerier 7 november 2023

(Visited 11 times, 1 visits today)