Informatiepanelen landgoed IJsselvliedt, 21 mei 2016

Zaterdagochtend onthulde Theo Hartman het eerste informatiepaneel op landgoed IJsselvliedt.
Theo Hartman heeft 35 jaar op IJsselvliedt gewerkt als beheerder. IJsselvliedt is een prachtig landgoed en heeft veel te bieden. Maar bezoekers weten meestal niet hoe het in elkaar zit , wat er allemaal is en hoe de geschiedenis is.
Daarom heeft Natuur- en Milieuvereniging Groentje samen met beheerder Johan Uitslag drie informatiepanelen ontwikkeld. De Rabobank Noord Veluwe en Groentje dragen daar bovendien financieel aan bij, samen met de stichting IJsselvliedt zelf. Groentje wil hiermee een impuls geven aan de beleving van onze natuurlijke en cultuurhistorische omgeving.
Het eerste paneel is geplaatst aan het begin van de IJsselvliedtlaan. De andere twee komen bij andere ingangen, aan het einde van IJsselvliedtlaan en aan de overzijde van de Zuiderzeestraatweg (Vinkennest). De panelen zijn niet hetzelfde. De informatie is voor een groot deel verschillend. Er valt dus bij rondwandeling steeds wat nieuws te lezen. IJsselvliedt heeft onder andere een pinetum, een arboretum, een sterrenbos, een camping, diverse gebouwen en boerderijen en natuurlijk de duiventil.

(Visited 945 times, 1 visits today)