Nacht van de nacht 2015

De provinciale milieu federaties en stichting Natuur en Milieu vragen tijdens de nacht van de nacht aandacht voor het belang en de schoonheid van de donkere nacht.

Ze willen ook laten zien hoe iedereen een bijdrage kan leveren om het donker te laten behouden. Donder is belangrijk voor mens en dier. In het waterwingebied in Wezep gingen ruim 35 personen het donkere bos in. Natuur en milieu vereniging Groentje organiseerde deze nacht van de nacht wandeling. I.V.N. gids Dick v.d. Graaf leidde de groep door het donkere bos en heide gebied.

Clair Hooijer betoverde de wandelaars door haar mooie fluitspel en Peter Bosma deed iedereen huiveren in het donker door zijn verhaal over slijmerige, glibberige, gemene wezens en een zoekgeraakte maan. Warme chocomel en koek bij flakkerend houtvuur was een aangename traktatie in het donkere bos.

Groentje benadrukte aan het eind van de wandeling nog eens hoe belangrijk donker is en hoe iedereen daar aan mee kan helpen met onder anderen verlicht buiten alleen als het nodig is, doof tuinverlichting na 23.00 uur, gebruik oranje of geel licht, gebruik een lamp met zo laag mogelijk vermogen.

Licht overlast? Meld het bij gemeente of het betreffende bedrijf.

Voor meer info: www.nachtvandenacht.nl

(Visited 43 times, 1 visits today)