Natuurwerkdag, 5 november 2016

Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
Op zaterdag 5 november organiseert Landschappen NL voor de 16e keer de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap.

Op bijna 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Ook in Gelderland wordt er op verschillende plekken gewerkt.
Natuur- en Milieuvereniging Groentje doet ook mee en heeft een mooie en leuke werklocatie op de Wezepse heide samen met Vitens. De bedoeling is dennetjes te verwijderen om te zorgen dat de heide niet dichtgroeit. Dit onder toeziend oog van Schotse Hooglanders; altijd goed voor mooie foto’s. Je kunt meewerken van 9.15 tot 15.00 uur. Alle hulp is welkom; er kunnen 60 mensen meedoen, ook kinderen. Voor gereedschap, werkhandschoenen en lunch wordt gezorgd. Zorg zelf voor werkkleding en stevige schoenen. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken.

Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl. Zoek dan de locatie op de kaart.

Voor meer informatie:
www.natuurwerkdag.nl. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag
Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:
de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.

Zie hieronder de foto’s van Natuurwerkdag 2016 op de Wezepsche heide.

(Visited 120 times, 1 visits today)