Doe je mee met 20.000 krokusbollen planten?

Milieu- en Natuurvereniging Groentje heeft een actie opgezet om krokusbollen te planten. Het is de bedoeling dat in de komende weken 20.000 (twintigduizend) biologisch gekweekte bolletjes de grond in gaan! Ze worden verdeeld over de dorpen van de gemeente Oldebroek. In elk dorp is een plek uitgezocht in grasperken in het openbaar groen. Om bollen te kunnen kopen heeft de gemeente een bedrag beschikbaar gesteld. Groentje heeft dit verdubbeld samen met de imkersvereniging en de dorpsgroepen van ’t Loo, Hattemerbroek, Oosterwolde en met een bijdrage van Natuur en Milieu Gelderland.

Straks in februari zien we dan krokustapijten ontstaan. Dat is fraai en ook belangrijk. Want de krokussen geven voedsel aan vroege bijen en insecten. En zo vroeg in het jaar bloeit er verder nog heel weinig. Groentje heeft een krokussoort uitgezocht die zich elk jaar vermeerdert. Dit biedt dus een blijvend en zelfs toenemend effect!

Wil je meehelpen met deze leuke actie om onze omgeving te verfraaien? Je bent van harte welkom bijvoorbeeld op 21 oktober in Wezep, 28 oktober in Wezep en / of ’t Loo en op 3 november in Oosterwolde en /of Noordeinde. Er komen nog meer data. Graag aanmelden via een email naar info@groentje-wezep.nl Je krijgt dan de informatie over alle data, tijdstippen en de plekken.

Samen lol met de krokusbol!

Dit is een persbericht van 12 oktober 2023

(Visited 9 times, 1 visits today)